You are currently viewing Dating online – hvordan kommer du godt i gang?

Dating online – hvordan kommer du godt i gang?

Sådan finder du den rette datingside og laver en spændende datingprofil

Har du gået og overvejet, om du skal prøve dating online for første gang, kan springet til at gøre tanke til handling godt føles som det største: Hvilken datingside skal du bruge din energi på og hvad skal du skrive i din profiltekst for at vække opmærksomheden hos lige præcis din type?

Vi har samlet en række råd, tips og tricks, der vil gøre dating online let som en leg for dig – og som gør at du kan nyde din frihed med netdating, fordi sikkerheden er tænkt med! 

Sådan finder du den bedste dating side

Dating til romantiske landmænd, til friske seniorer, til skønne XL-størrelser, til målrettede elite-datere, til energiske fitness-elskere, til hjertevarme hundevenner…

Uanset om du tydeligt kan se dig selv i en af ovenstående kategorier, så kan man ikke komme udenom, at der findes et enormt bredt udvalg af datingsider i Danmark! Og bare rolig – du behøver skam heller ikke have en meget klar defineret “kategori” eller interesse in mente, når du skal finde den bedste datingside til at komme godt fra start med online dating.

En mere specifik dating hjemmeside eller én af de mere specialiserede dating apps kan dog også være et godt sted at starte, hvis du tænker at du vil “sortere” lidt i de mange potentielle dates. Det kan være at du har et specifikt forhold til, hvem du gerne vil date. For eksempel andre, der gerne vil have deres første barn snart; andre singler, der allerede har børn; det kan også være mere aldersbestemt (fx dating for singler over 40 år eller dating for 60plus), fordi du føler at dit livssyn og din livssituation matcher bedre med folk, der trods alt har levet gennem en god bid af livet.

Du kan satse både på datingsider på nettet og dating apps på dine smartphone – men hvad er fordele og ulemper ved de forskellige online dating “redskaber”?

Dating online via en hjemmeside

Fordele:

 • For mange kan det være nemmere at skrive fra computeren, hvor man bedre kan skrive lange beskeder og manøvrere rundt på dating sidens brugerprofiler.
 • Du kan ofte gøre lidt mere ud af din profil i forhold til tekst, billeder og så videre, når du opretter dig som bruger på en dating hjemmeside.
 • Dating hjemmesider har ry for at have mere “seriøse” brugere – og er du på udkig efter en partner med specifik interesse, så kan du helt sikkert altid finde en dating side, hvorimod udvalget af specialiserede dating apps er lidt smallere.

Ulemper:

 • Hvis din dating side ikke findes i en app-version, kan det være besværligt at chatte fra din smartphone-browser. Og så må du vente med at chatte med dine netflirts, til du sidder derhjemme foran computeren!
 • Ved en del dating sider koster det et mindre abonnement at blive bruger og at benytte datingsiden. Derimod er de fleste apps gratis. Dog skal det siges, at du ofte har bedre sikkerhed for at undgå svindlere, hvis du benytter en betalingsside til online dating! Læs mere om, hvordan du kan øge din sikkerhed på datingsider i vores artikel om sikker netdating her.

Hvor skal du starte? Her finder du en god bunke anmeldelser af de mest populære dating sider i Danmark!

Dating via en af de populære dating apps

Fordele:

 • Du har altid mulighed for at være online og chatte med dine netflirts, når du benytter en dating app. Det giver muligvis også bedre mulighed for at få en god flirt op at køre, hvis du løbende kan skrive med vedkommende – og måske kommer I derfor hurtigere frem til at gå på en første date sammen?
 • Har du lyst til at møde helt nye folk fra din by eller dit lokalområde, kan de “lokale begrænsninger”, som dating apps såsom Tinder og Happn giver, være en smart måde at få en kæreste eller date inden for din geografiske rækkevidde.
 • Dating apps har ofte et sjovt koncept, som kan være med til at inspirere dig i din dating. Ved Tinder dating handler det grundlæggende om at swipe “nej tak” eller “ja tak”, ligesom man kan give et “superlike” og vise lidt ekstra opmærksomhed til én, der ser ekstra sød ud. Ved en app som Bumbl skal kvinderne skrive først til fyrene – og det kan bestemt være et gavnligt benspænd i at bryde lidt med dating-klichéer online!

Ulemper:

 • Det kan være svært at navigere fra smartphonens lille skærm: Både hvis du hader at skrive mange beskeder, og så sandelig også fordi mange gennem tiden er kommet til at trykke forkert og swipe “nej”, hvor de mente “ja”!
 • Det er en privat ting at være i gang med dating online – de mange dating apps kommer hele tiden med notifikationer, når du får et match eller skriver med dine nye flammer. Hvis du gerne vil holde din dating online lidt for dig selv, skal du huske at slå dette fra!

Derudover er det vigtigt at huske at mange i dag bruger dating apps til at skaffe sig lidt hed og uforpligtende sex – og det bærer kommunikationen på visse dating apps meget præg af! Derfor er de fleste dating apps kun tilladte for brugere over 18 år. Er du under 18 år, og vil du gerne i gang med en dating app – eller har du en teenager i huset, som er blevet fyr og flamme på Tinder? Læs artiklen til forældre om børn, unge og sikker netdating.

Læs også vores artikel om, hvordan man som barn og ung såvel som voksen kan forebygge at blive udsat for krænkelser og overgreb gennem netdating – og hvad du skal gøre, hvis du mistænker at nogen er blevet krænket seksuelt online eller som følge af en date i den virkelige verden.

Hvordan laver du den perfekte dating profil?

3 tips til at lave den perfekte profil til dating online og dating apps

At lave en online dating profil kan virke meget svært, men egentlig skal du mest af alt bare tænke over, hvordan du bedst introducerer dig for lige præcis din type. Den svære balance er dog ikke at skrive for meget og derved enten kede de andre med en lang roman om hvem du er, eller hvad du søger – men i stedet holde det “short and sweet”! De simpleste dating profiler er oftest de bedste og dem du får mest respons på, da de taler til flere person – men med et målrettet indhold.

 1. Udnyt alle muligheder for at give info om dig selv

Hvis der er plads til 7 billeder, hvorfor så ikke uploade 7 billeder af dig selv? Sørg for at du får udfyldt de forskellige kategorier (by, alder, interesser, børn/ikke-børn, ryger/ikke-ryger etc), fordi det gør, at dine potentielle dates bedre hurtigt kan vurdere om de er interesserede. Mange holder sig tilbage fra at skrive til en brugerprofil, hvis der er simpelthen ikke er nok oplysninger eller hvis man kan være i tvivl om alder, status og så videre.

2. Vær ærlig og du vil blive elsket for det!

Mange falder for fristelsen til at forstørre sine gode sider og helt undlade at sige noget om de ting, man tænker vil skræmme alle væk. Nogen kan også finde på at leve en mindre side af dem selv eller en rolle ud gennem netdating – men hvad vil du gøre, når du skal møde din netflirt i virkeligheden? Vær derfor altid ærlig (med måde, selvfølgelig!) – det betaler sig i længden!

3. Gem dig aldrig på dine profilbilleder

Vi lever i en visuelt domineret verden – og dating online er bestemt et meget markant resultat af dette. Selvom du hader at få taget billeder eller synes at alle fotos med dig er fjollede eller ikke ligner, så skal din dating profils billeder virkelig have topprioritet. Få en ven til at hjælpe dig med at udvælge egnede billeder eller tage nye vellignende billeder – eller gør et modigt indsats for dit kærlighedsliv og få taget professionelle portrætfotos. Husk også at have billeder, hvor man kan se dig i fuld figur – for de førnævnte tip nummer 1 og 2 gælder i højeste grad også for fotos!

Vi håber at disse tips har fået sat dig godt i gang med datinglivet online.
Husk at være modig, for hvo intet vover, intet vinder!