SIKKER CHAT FOR BØRN OG UNGE

10 gode råd til sikker chat for børn og sikker dating for unge

Chats på nettet er et rigtig godt sted at møde nye venner og kærester, når du er barn eller ung. Dating for unge foregår meget over nettet og smartphone i form af fx Tinder dating. Det giver stor frihed at kunne dele sine tanker og følelser med en anden over online chat. Man kommer nemlig hurtigt til at stole meget på hinanden, når man bruger meget tid på at skrive sammen.

Det er super hyggeligt at sige godmorgen og godnat til hinanden og fortælle om dagens opture og nedture. Man kan have det vildt sjovt med at sende videoer og memes, som man ved den anden får grineflip over, eller at drille hinanden kærligt. Det giver sommerfugle i maven, når man har fået en kæreste online, men desværre er der også mange ting, der kan gå helt anderledes, end man regnede med.

Pas på med at dele for meget

Mange får hurtigt lyst til at fortælle den nye chatven eller online kæreste sine dybeste hemmeligheder, som man måske aldrig ville sige til selv sine bedste venner. Er du begyndt at skrive med folk fra nettet og på den måde prøve livet med dating, kan du også få lyst til at sende nøgenbilleder eller billeder, som er erotiske. Mange mærker glæden og spændingen, når andre roser éns udseende og spørger om de må se én nøgen eller foreslår at I bytter seksuelle billeder.

Men før du har mødtes med personen, kan du ikke være sikker på, at hun eller han er den, de giver sig ud for at være. Det kan også være, at du faktisk slet ikke kan stole på personen og at denne person bare siger dine hemmeligheder videre eller deler dine billeder på nettet. Mange forskellige mennesker bruger nettets mange muligheder for dating og for at komme i kontakt med andre – og nogle folk har desværre meget ubehagelige bagtanker. At blive snydt eller udnyttet på nettet kan ske for alle, uanset om man er barn, ung eller voksen. Derfor er det vigtigt at vide noget om sikker chat for børn og sikker dating for unge, for store dele af vores liv foregår trods alt på nettet.

Hvis du ikke har mødtes med personen i virkeligheden, men kun kender personen fra fx Tinder dating eller chat online, skal du derfor passe meget på med at dele billeder, adresse, telefonnummer og andre ting, som vil kunne bruges imod dig af én, der har dårlige bagtanker.

Cool chat og sikker dating er to sider af samme sag

I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du kan undgå at komme til at chatte med nogen eller have online dating med én, som ikke vil dig det godt. For selvfølgelig skal du stadig blive ved med at chatte, selvom der kan være nogle mærkelige og uærlige typer imellem på chatten eller diverse datingsider! For de forskellige sociale medier med chat og apps er et genialt sted at skrive med dine venner fra skolen eller at skrive med helt nye mennesker. I nogle tilfælde kan det endda være nemmere at tale med en, du ikke kender i virkeligheden, om dine problemer. Mange har kunnet finde deres bedste venner online – eller de har fundet deres kæreste gennem dating, der er startet online.

Du kan sagtens have en sjov, ærlig, kærlig og cool chat med folk, du møder online, mens du samtidig sørger for at være på vagt over for “skumle typer” og forsvarer dine egne grænser og ønsker.

Vi har lavet 10 råd til, hvordan du kan chatte sikkert på nettet. Hvis dine forældre er bange for, at du chatter for meget på nettet, kan det derfor være en god ide for dig at vise dem denne artikel. Så ved de, at du faktisk forholder dig til sikker chat og sikker dating, og at du ikke bare chatter med hvem som helst. Vis dem, at du altså også er kritisk, når du chatter eller sender billeder til andre og du tager din sikkerhed alvorligt, selvom du er begyndt at interessere dig for de mange muligheder for dating for unge. Det kan være med til at berolige dem og gøre, at de ikke forbyder dig at chatte, fordi de er bange for, hvem du kan komme til at chatte med, og hvad de kan lokke dig til at gøre.

Kort om Tinder dating og sikker chat for børn og unge

Før vi kommer med de 10 gode råd, vil vi gerne understrege en vigtig detalje: Hvis du bruger dating sider eller dating apps for voksne som fx Tinder, skal du være over 18 år – det siger loven. Tinder dating bruges af mange unge over 18 år og voksne, som gerne vil finde en kæreste eller en sexpartner. Mange lyver dog om deres alder: Nogle lyver ved tilmeldingen og skriver at de er over 18 år, så de kan bruge dating apps for voksne. Andre lyver sig yngre for at kunne gøre sig interessante for nogen, som er meget yngre end dem selv.

Det er strafbart for en voksen over 18 år at have et seksuelt forhold til en person, der er under 15 år – det vil sige, at 15 år er den seksuelle lavalder i Danmark. Sikker chat og online dating for unge indebærer altså, at du som barn eller ung under 18 år hverken benytter dig af dating apps eller dating sider for voksne. Du bør derfor aldrig lyve om din alder, da det kan give store problemer for dig selv og andre.

Er du yngre end 18 år, er Tinder dating slet ikke den rette måde at møde nye kærester eller venner på. Mange unge, der bruger Tinder dating, oplever nemlig at få seksuelle tilbud, tilsendt ubehagelige billeder fra den anden, at blive anmodet om seksuelle videoer eller billeder, eller et møde, hvor det er tydeligt, at det kun er for at gå i seng sammen.

10 GODE RÅD OM SIKKER CHAT FOR BØRN OG UNGE

Der findes selvfølgelig mange flere gode råd end de ti, som vi har samlet her, i forhold til at  undgå ubehagelige oplevelser på nettet. Men de 10 gode råd vil sørge for, at du er godt dækket ind, uanset om du chatter med venner, du kender godt eller nye venner, du har mødt online – eller om du er ung og gerne vil i gang med online dating for at møde andre unge.

1.SÆT GRÆNSER

Det er spændende at skrive med andre på nettet, og det kan være, at du er blevet lidt forelsket i ham eller hende, som du skriver med. Når du sidder i skolen, kan det være, at du tænker mere på at kunne skrive med din flirt end på undervisningen. Det er helt naturligt, at din netflirt kommer til at fylde meget for dig. Det er derfor dating for unge er et meget personligt og stort emne.

Men selvom du er virkelig vild med den person, som du skriver med, må du ikke lade dig rive med. Inden I har haft et møde i virkeligheden, eller i det mindste har videochattet og talt i telefon sammen, kan du jo ikke vide, om hun eller han er den, de giver sig ud for! Du kan heller ikke være sikker på, om du kan stole på personen, før I har skrevet sammen længe og har haft et eller flere møder.

Tænk derfor over disse ting:

  • Har du en grænse for, hvad du vil risikere at fortælle den anden? Det kan være hemmeligheder; ting, du aldrig ville love eller sige i den virkelige verden; eller meget personlige informationer, som den anden i princippet vil kunne udnytte. Det gælder i høj grad også billeder, som personen kan gemme på sin computer, sende videre og lægge op på sider, uden at du overhovedet ved det.
  • Hvor går din grænse for, hvordan andre taler til dig? Hvis din nye online ven begynder at skrive ubehagelige ting eller sige ting, som sårer dig eller gør dig trist, skal du sige fra og bede personen om at lade være – og afbryde jeres kontakt, hvis personen ikke stopper.
 • Hvad er din personlige grænse i forhold til, hvad I skal tale om? Nogen synes det er sjovt at sende links med seksuelt indhold, voldsomme billeder eller skrive om ting, der virker provokerende eller gør én ubehageligt til mode. Sig fra, hvis din chatven begynder at lede samtalen hen på emner, du ikke bryder dig om, eller beder dig fortælle om noget, du ikke har lyst til at tale om.

Det kan være svært at sige fra, sige nej tak eller alvorligt bede en chatven om at lade være med noget, som overskrider éns grænser. Mange er bange for at den anden bliver såret eller vred, eller at samtalen bliver akavet, fordi man så ikke har den samme holdning til fx vold eller seksuelle jokes. Men det er og bliver super vigtigt, at du sætter en grænse, for ellers er det ikke sjovt at chatte med personen.

Hvis du synes det er svært at sige til personen, at du synes jeres chat er ubehagelig, så prøv at tænke på det sådan her:

Hvordan ville jeg selv have det, hvis jeg kom til at overskride en vens grænser uden at jeg vidste det og personen blev virkelig ked af det, men intet sagde til mig?

Eller:

Ville jeg have lyst til at blive ved med at være venner med én ude i den virkelige verden, hvis personen drillede mig, sagde lede ting og overskred mine grænser?

 1. SEND IKKE GRÆNSEOVERSKRIDENDE BILLEDER

Ovenfor kom vi ind på, at du skal sætte grænser og lade være med at sende billeder af dig selv, hvis du ikke har det godt med det. Det skyldes først og fremmest, at det er svært for dig at vide, hvem du chatter med, når du ikke har mødt dem i virkeligheden.

Det gør dels, at du kan risikere, at det er en helt anden person, end den du tror. Måske tror du, at du skriver med en dreng på 14 år. Men i virkeligheden er det en mand på 40 år. En 40-årig mand vil have helt andre grunde til at skrive med dig, end hvis det er en på din egen alder, du chatter med.

Selv hvis ham eller hende, som du skriver med, er den, som han eller hun siger, kan de stadig udnytte de billeder, som du har sendt til dem. Det gælder særligt, hvis du har sendt seksuelle billeder. Drengen eller pigen, som du skriver med, kan nemlig dele dine billeder med andre, for eksempel sende dem til andre i private beskeder eller dele dem på nettet.

Det er meget ubehageligt at opleve, fordi du så ikke har kontrol over, hvor billedet er lagt op og hvem, der kan se det. Det kan være meget svært at fjerne billederne igen. Har du oplevet at nogen har delt dine billeder online eller sendt dem videre, kan du få hjælp på hjemmesiden Sletdet.dk. Læs også mere om, hvorfor det er strafbart at dele billeder af andre, som ikke har givet lov til at billedet må deles og vises til andre.

Ulovligt at dele andres nøgenbilleder

Det er ulovligt at dele andres nøgenbilleder, hvis personen på billedet er under 18 år. Finder du ud af, at en ven eller én, du kender, har fået delt sine billeder, skal du derfor altid fortælle det til en voksen, for eksempel til dine forældre eller din klasselærer, hvis det nu er en på din skole. Du er med til at hjælpe din 

Der sker så mange negative ting, når nogen deler et nøgenbillede eller et seksuelt billede af én på nettet, og derfor vil man gerne undgå at det sker. Derfor er sikker chat for børn og unge samt sikker dating for unge så vigtigt et emne. Og det er en af grundene til at mange lærere og forældre advarer mod Tinder dating og andre former for chat og dating for unge på sociale medier, hvor man helst skal sende fotos til hinanden hele tiden.

Ulovlig afpresning og hævnporno

Men fordi det netop er så alvorligt, kan det ske, at en online ven kan finde på at afpresse dig og true med at sende billederne videre. Det kan for eksempel være, at din chatven vil have, at du skal have sex med ham eller hende, for at undgå at de ikke deler billederne på nettet. Det kan også være, at du bliver truet til at sende endnu flere nøgenbilleder til personen. Nogen kan også finde på at bede om penge eller ting. I alle tilfælde er det afpresning – og det er ulovligt.

Hvis du vil være helt sikker på, at dine billeder ikke bliver delt med andre eller at du kan blive udnyttet og afpresset af en, der har løjet for dig, bør du selvfølgelig lade være med at sende nøgenbilleder og erotiske fotos af dig selv. Selv en kæreste, som du har skrevet med længe og som du stoler meget på, kan ende med at dele dine billeder, når I slår op. Det kaldes hævnporno, fordi personen deler dine nøgenbilleder for at hævne sig på dig. Det er meget ubehageligt – og ulovligt, men meget svært at sætte en stopper for.

Læs mere i denne artikel om hævnporno fra DR, hvor den superseje danske aktivist Emma Holten fortæller sin egen historie for at understrege, hvorfor hævnporno er så skadeligt for den, der udsættes for det og hvorfor det er vigtigt at stoppe deling af seksuelle billeder.

 1. HVIS FØRST DIT NØGENBILLEDE ER BLEVET DELT PÅ NETTET

Hvis du allerede har delt nøgenbilleder af dig selv med andre på nettet, og de har delt dem med deres klasse, lagt dem på de sociale medier eller lignende, er det helt naturligt at være bekymret. Både fordi det ikke er lovligt og du sikkert har hørt historier om, hvor meget andre har lidt under at få delt billeder. Men også fordi man kan skamme sig meget, blive mobbet eller blive bange for at alle har set billederne og eventuelt vil bruge det mod én. Måske ikke nu, men lige pludselig om en måned eller et år.

 • Har du svært ved at sove eller har du ondt i maven og ubehag i kroppen?
 • Tænker du hele tiden på, om nogen på skolen skal mobbe dig med billederne?
 • Modtager du ubehagelige kommentarer på sociale medier, eller trusler?

Så bliver du nødt til at sige det til nogen! For problemet går aldrig væk af sig selv og du vil blive ved med at have det dårligt, hvis du holder det hemmeligt for dine nærmeste venner og familie.

Det er helt normalt, at man skammer sig, føler sig bange og ikke føler at man kan stole på nogen. Måske får det dig til at ignorere problemet og prøve at glemme det hele – men det er ikke nogen løsning. Det kan være, at det er meget svært at tale med dine forældre eller andre voksne om. Måske er du ovenikøbet bange for, at de voksne vil skælde ud og bebrejde dig, at du delte billederne til at starte med.

Start derfor med at ringe til for eksempel Sikker Chat rådgiverne hos Red Barnet eller de professionelle rådgivere hos Børnetelefonen.dk. Det er gratis at ringe ind og du behøver ikke sige dit navn eller andre personlig oplysninger, så her kan du være helt anonym og rådgiverne har tavshedspligt. De vil lytte til dig og kunne give dig gode råd til, hvad du skal gøre for at stoppe delingen af dine billeder og hvordan du vil kunne fortælle det videre til en voksen, som du stoler på.

Det er altid det bedste, at du taler med en voksen om, hvad der er sket – for det er meget svært at få stoppet deling af éns billeder helt alene. En voksen vil kunne hjælpe dig med at tale med de børn og unge, der har delt billederne. Hvis du er under 15 år, er det ulovligt, at den anden har billederne og deler dem. Sammen med en forælder eller en anden voksen, du stoler på, kan I derfor bede politiet om at gå ind i sagen.

 1. DEL IKKE DINE PRIVATE OPLYSNINGER

Ligesom det er en dårlig ide, at du deler billeder, hvor du er nøgen, er det også en dårlig ide, at du deler dine private oplysninger med folk, som du chatter med på nettet, men aldrig har mødt. Dette er en helt grundlæggende regel for sikker chat for børn og sikker dating for unge. 

Private oplysninger er for eksempel din adresse, dit telefonnummer og selvfølgelig vigtige oplysninger om dig selv, som dit cpr-nummer, passwords og kortoplysninger. Hvis den anden ikke vil dig noget godt, vil han eller hun kunne bruge oplysningerne til at skade dig.

Hvis du har delt din adresse eller dit telefonnummer med en, som du så ikke har lyst til at chatte med mere, kan det få dem til at blive ved med at ringe til dig eller måske endda komme hjem til dig. Det kan være meget ubehageligt. 

Søg hjælp!

Hvis du har givet dit cpr-nummer eller dine kontooplysninger, kan den anden stjæle dine penge eller din identitet. Fortæl det derfor til en voksen, hvis du er kommet til at dele dine personlige oplysninger på nettet, eller du finder ud af, at nogen andre har delt dine informationer eller bruger dit navn eller billede i en profil på sociale medier.

Så vil du kunne få hjælp til at få det stoppet, da en voksen vil have bedre mulighed for at hjælpe dig med for eksempel at få ændret dit telefonnummer, ændre passwords eller at få spærret dit kort. De kan også hjælpe dig med at anmelde det til politiet, hvis det kommer så vidt, at det bliver en sag for dem – fx hvis nogen forsøger at overtage din identitet på nettet.

 1. UNDERSØG, HVEM DU CHATTER MED

Et af de store problemer ved, at du chatter på nettet, er, at du ikke kan være sikker på, hvem du chatter med eller er begyndt på online dating med. Det er selvfølgelig også det, der gør det spændende at chatte med andre – man fx kan afprøve en ny side af sig selv, hvor man er mere modig og sjov. Og så kan man date nogen, som er helt anderledes end dem, der går i éns klasse eller på éns skole.

Men netop det at have en mere skjult identitet eller muligheden for direkte at chatte med hemmelig identitet, gør også dating for unge og chat for børn og unge til noget, man skal være forsigtig med.

En god måde til at undersøge personen nærmere er ved at prøve at google deres navn, hvis de har skrevet deres fulde navn i deres profil. Det kan være, at du kan finde dem på Facebook eller andre sociale medier. Hvis du ikke kan finde dem, bør det få dine alarmklokker til at ringe.

Hvis I har chattet sammen længe er det også meget sært, hvis personen fx ikke vil dele sin Facebookprofil med dig eller afviser at videochatte eller ringe sammen. Så er der god grund til at være bekymret for at det slet ikke er en sikker chat eller sikker dating, du har gang i.

Du kan også prøve at undersøge nogle af de oplysninger, som chatvennen giver dig. Findes den skole eller fodboldklub, som de fortæller om? Det er ærgerligt, at du på den måde er nødt til at lege detektiv i forhold til den, som du chatter med. Men det kan være nødvendigt, for i nogle tilfælde viser det sig desværre, at personer i lang tid har løjet om deres navn, alder og andre personlige oplysninger – og det kan bringe dig i fare, hvis du har sendt billeder eller fortalt personlige detaljer.

 1. BRUG FACETIME ELLER BRUG WEBCAM TIL AT SE DIN FLIRT

En god måde for dig at sikre dig, at du ved, hvordan din netflirt ser ud og om personen er den, de giver sig ud for, er at foreslå at I ser hinanden! Det kan for eksempel være at I kan chatte på webcam eller I kan ringe sammen på Facetime, Skype eller lignende, hvor man kan lave et videocall. På den måde kan du se, om de billeder, som din flirt har vist dig, nu også passer med, hvordan han eller hun ser ud.

Der er tit et stort fokus på at se godt ud, når det kommer til dating for unge og derfor kan både du og din netflirt være nervøse for at vise, hvordan I virkelig ser ud. Mange kan også være bange for at det bliver akavet at tale i telefon sammen, hvis der nu er pinlig tavshed. Men opkaldet behøver jo ikke vare ti minutter – det kan også bare være, at du lige vil sige hej, vise at din hund har lært et nyt trick eller blære dig med din nye Playstation. På den måde har i noget at tale om og den anden vil have svært ved at sige nej til lige at videochatte. Én gang skal jo være den første, hvor man ser hinanden på videochatten eller hører den andens stemme i telefonen – så invitér gerne din chatven til videochat så snart, du synes at den anden virker sød og til at stole på.

Tinder dating og andre dating apps for unge giver ofte ikke mulighed for videoopkald, så foreslå gerne så snart som muligt at I Skyper, Facetimer eller benytter en anden form for app, hvor du fx ikke giver dit telefonnummer ud. Så har du gjort det bedste for at I har sikker dating sammen.

Hvis din netflirt slet ikke har lyst til at vise sig for dig på et videoopkald og igen og igen afviser at tænde for sit eget kamera eller mikrofon, kan det være et tegn på, at vedkommende ikke er ærlig overfor dig. Det kan derfor være en god ide, at du dropper forbindelsen og afbryder jeres kontakt på dating appen eller dating siden. 

 1. FORTÆL OM DIN NETFLIRT TIL FORÆLDRE ELLER VENNER

Hvis du har skrevet med den samme i længere tid på nettet og I måske er ved at blive kærester, kan det være en god ide, at du fortæller om det til dine forældre og venner. Tit vil dine venner og familie nok også spørge lidt ind til det, hvis du over længere tid har brugt meget tid på en dating app eller dating side for unge, og det kan være en god anledning til at fortælle en smule om din dating online.

En netkæreste kan være en mindst lige så “rigtig” kæreste, som en du har mødt i virkeligheden, og din forelskelse er lige så virkelig. Det kan derfor være rart for dig at kunne tale med dine venner og veninder om det – både når du er glad og når du er nervøs eller frustreret.

Hvis dine forældre generelt undrer sig over, hvorfor du bruger så meget tid på nettet eller på din smartphone, er det en god ide, at du fortæller dem om, at du har mødt en kæreste eller god ven på nettet. Så kan de måske bedre forstå det – selvom det for nogle voksne er svært at forstå, hvordan du kan være kæreste med en, som du ikke har mødt endnu!

Hvis du ikke tør fortælle dine forældre og dine venner om din netkæreste, er det en god ide at overveje, hvorfor du har det sådan. Måske er det fordi, der er noget ved den anden person, som ikke virker rigtigt? Er der noget ved jeres online forhold, som gør at du for enhver pris vil holde det hemmeligt for venner og familie? Hvis det er sådan, kan det være, at du skal overveje at afslutte forholdet, selvom du måske er blevet meget forelsket og vild med den anden.

 1. SIG TIL NEJ TIL GAVER OG BETALING

Nogle gange, når du chatter på nettet og er godt i gang med dating via apps eller dating sider, vil du komme ud for, at andre gerne vil give dig betaling eller gaver for at sende billeder eller videoer af dig selv. I starten er det ofte nogle meget uskyldige billeder og videoer, men de vil typisk stille større og større krav til dig, når du har sagt ja første gang. Til sidst kan du ende med at have netsex eller sende nøgenbilleder af dig selv til din netflirt for at få gaver eller betaling af dem.

Du bør derfor altid lade være med at tage imod gaver og betaling fra en netflirt. Selvom det kan virke sødt og spændende at den anden er så tiltrukket af én, kan det også føre til, at du kommer til at overskride dine egne grænser. Inden for sikker dating for unge taler man derfor meget om at afvise tilnærmelser, der går i retning af sugar dating. Sugar dating betyder at en person giver en seksuel ydelse eller sender seksuelle billeder, videoer eller lignende over nettet, som den anden person så “betaler” for ved at give en gave eller en oplevelse, fx en koncertbillet, en dyr middag eller lignende.

Er du under 18 år, og særligt hvis din chatven er over 18 år, bør du afvise og muligvis blokere en person, der lægger op til sugar dating. Det kan nemlig lede til en strafbar handling. Læs mere om sikker chat og hvorfor sugar dating er en alvorlig og muligvis strafbart handling her.

 1. PAS PÅ GROOMING

Hvis en, du chatter med, med det samme beder dig om at sende nøgenbilleder eller skriver, at I skal mødes for at have sex, vil du sikkert ikke have svært ved at sige nej. Derfor bruger voksne, der gerne vil have nøgenbilleder eller sex med børn og unge ofte den metode, der hedder “grooming”. Grooming betyder at man forbereder nogen til noget og begrebet peger også på, at man manipulerer (dvs. lokker) andre til noget for selv at opnå noget.

Grooming går ud på, at en chatven opbygger et forhold til dig, så du kommer til at stole på dem. I nogle tilfælde vil du blive forelsket i dem, i andre tilfælde vil du komme til at se dem som en god ven eller en fortrolig.

Når du først er forelsket i eller fortrolig med en person, som du har chattet med i et stykke tid, kan det blive svært for dig at sige nej til at gøre det, som de beder dig om. Så kan du komme til at sende nøgenbilleder af dig selv eller sige ja til at mødes med dem for at have sex. Det behøver ikke være en person, du selv oplever som en voksen – men hvis personen er en del ældre end dig, over 18 år og du selv er under 15 år (den seksuelle lavalder), bør du være mistænksom.

Er du i tvivl, om du har været udsat for grooming via dating online eller chat, og har du ikke lyst til at tale om det med nogen du kender, kan du ringe anonymt til fx Børnetelefonen.dk eller Sikker Chat hos Red Barnet. Der kan du få gode råd til, hvad der er klogt at gøre i din situation og hvordan du kan komme videre, hvis der er sket noget farligt eller ubehageligt for dig.

Ved grooming vil den voksne/personen prøve at overbevise dig om, at det er helt normalt for voksne og unge at have sex. Det kan derfor blive meget svært for dig at sige fra og endnu sværere at sige det til nogen. For at undgå grooming er det altså vigtigt, at du er meget opmærksom på, hvad voksne vil dig, når du chatter og er på dating apps for unge.

 1. SIKKER CHAT OG GAMING

Der er mange forskellige steder på nettet, hvor du kan chatte med andre. Dem, der gerne vil skade dig, kan udnytte alle de steder på nettet, hvor der er mulighed for at chatte med andre børn og unge. Mange online games har mulighed for chat, hvor man kan få nye venner on

På Red Barnets hjemmeside kan du for eksempel læse en historie om en dreng, der kom i kontakt med en voksen mand gennem chatten på World of Warcraft.

Manden sagde, at drengen kunne få flere point, hvis drengen sendte et billede af sig selv i bar overkrop. Det gjorde drengen. Til sidst havde drengen sendt mange nøgenbilleder og videoer til manden. Du kan læse hele historien her.

CHAT SIKKERT OG HOLD DIT DATING-LIV SIKKERT

Husker du vores 10 gode råd om sikker chat, flirt og sikker dating, er du godt klædt på til et godt og sikkert online-liv på nettet. Så behøver hverken dine forældre eller du selv at være bange for, at du kommer I problemer ved dating eller chat – det er trods alt en helt naturlig del af online-livet!

Følg de 10 råd, så kan du nyde glæden og friheden ved at møde nye venner på nettet – og måske finde din første kæreste over nettet?