GODE RÅD TIL DIT FØRSTE MØDE MED DIN NETFLIRT

 

Det er grænseoverskridende at skulle mødes med en person, som man kun har skrevet med på nettet eller via en dating app. Det er dog også det næste naturlige skridt, hvis du gerne vil udvikle din relation til personen. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du skal håndtere særligt det første møde eller den første date.

 

Det giver altid sommerfugle i maven og lidt nervøsitet at skulle mødes med en helt ny person, særligt fordi I skal finde ud af, om I har noget til fælles og om kemien er der, når I sidder overfor hinanden i virkeligheden. Men ligesom sikker dating online kræver visse forholdsregler, bør du også planlægge jeres første date med lidt forsigtighed.

 

Hvorfor er sikker netdating vigtigt?

 

Dating for voksne såvel for unge har aldrig været mere populært og der findes efterhånden  et væld af gratis dating muligheder online og dating apps for singler. Netdating og sikkerhed, det kontroversielle sugar dating og udbredelsen af Tinder dating blandt unge er omdiskuterede emner i medierne. Livet online med sociale medier har i den grad gjort det nemmere at møde helt nye romantiske bekendtskaber – men også gjort at udbredelse af viden om sikker online dating aldrig har været mere vigtig.

 

Sikker dating online og catfishing

 

Det er nemlig nemt at udgive sig for at være en anden på de mange gratis dating sider for unge eller gennem Tinder dating – dette kaldes catfishing. Med forskelligt motiv kan en catfish-person finde på at stjæle andres identitet eller billeder, opdigte et navn og finde på en troværdig baggrundshistorie, så de kan narre online-bekendtskaber til at sende personlige oplysninger og billeder.

Sikker dating for unge indebærer derfor i høj grad, at man sikrer sig ved at afklare om den anden person er “virkelig” og ikke en catfish, før første møde. Før du møder en fra nettet er det fx en god forholdsregel af have snakket i telefon sammen først. Mistænker du, at der er noget underligt på færde, skal du få afklaret det, før I mødes. Køb eventuelt et billigt mobilabonnement eller et taletidskort uden abonnement, vælg at få skjult adresse til nummeret eller ring med hemmeligt nummer, hvis du ikke vil afsløre dit telefonnummer og adresse overfor en fremmed, før du har mødt personen.

 

SÅDAN SIKRER DU DIG, AT DET FØRSTE MØDE GÅR GODT

 

Der er en række ting, du kan gøre for at sikre, at dit første møde med en, du har skrevet med gennem fx Tinder dating, bliver en succes – og at de efterfølgende møder også vil blive det. I denne artikel finder du gode råd til:

  • Hvor I skal mødes på første date
  • Hvor langt det første møde skal være
  • Hvordan det første møde kan foregå
  • Hvad du skal gøre, hvis daten ender galt
  • Om det skal være en aktiv date eller ej

HVOR SKAL MAN MØDES MED SIN DATE?

 

Når du skal mødes med en person fra nettet for første gang, er det bedste, at du mødes med dem på et offentligt sted. Det kan være på en café, en restaurant, i en park, til et socialt arrangement eller lignende. Det skal være et sted, hvor der er mange andre mennesker, så du kan føle dig helt tryg. Hvis mødet ikke går som planlagt og du føler dig utryg ved personen, vil der altid være nogen, der kan hjælpe dig.

 

Det største no-go inden for dating online er at I mødes i dit eller personens hjem på første date! Fortæl heller aldrig din adresse til en person, du har mødt fra online dating. Hvis I er alene hjemme hos dig, kan det nemt skabe en ubehagelig situation, som du ikke havde regnet med, fordi den første date allerede foregår under intime og private forhold. Det kan ske at din date misforstår din invitation om at komme hjem til dig, fordi nogle kan opfatte det som en invitation til sex på første date – og har du ikke lyst til det, kan du ikke så nemt komme ud af situationen og det kan blive farligt.

 

Dating for unge er også en afprøvning af nye grænser og mange frygter, at første date vil blive akavet og at kemien overhovedet ikke er der. Hvis I mødes et offentligt sted, vil du altid kunne sige farvel og smutte hjem, hvis det viser sig at du ikke er interesseret i personen.

 

Den første date behøver heller ikke være et møde under fire øjne for at være vellykket. Ofte kan det være nemmere at bryde isen og komme ind på hinanden, hvis I mødes til et socialt arrangement, hvor I har hver jeres venner med. På den måde har I også begge en sikkerhed og det vil føles mere naturligt, da der er flere til at holde samtalen i gang. Alternativt kan du aftale med en ven, at du ringer, hvis det ikke går helt som planlagt – eventuelt kan din ven opholde sig i nærheden af, hvor I har jeres date.

 

DET FØRSTE MØDE MÅ GERNE VÆRE KORT

 

Mange singler elsker at bruge dating apps, det hurtigere Tinder dating og at mødes med en ny date en gang om ugen eller oftere. Derfor ville det være belastende, hvis man ved hver eneste date skulle føle sig forpligtet til at bruge tre timer sammen! For som regel kan man mærke kemien eller et potentiale i relationen allerede efter meget kort tid. Aftal derfor, at jeres første møde bliver kort eller at det er en situation, som ikke behøver vare for evigt – en kop kaffe kan altid blive til to kopper og en kortere gåtur kan sagtens forlænges, hvis I har lyst.

 

Når I kun har afsat kortere tid til mødet, slipper du også for at skulle afbryde den på en pinlig eller kikset måde, hvis det viser sig, at du ikke er interesseret alligevel. Det samme gælder naturligvis for din date. Det kan være rart, at du ikke behøver at finde på en dårlig undskyldning for at gå, men at du bare kan sige tak for denne gang, når I har drukket jeres kaffe.

Hvis vedkommende ikke er den, som han eller hun har sagt, bør du selvfølgelig bare gå med det samme. I dét tilfælde skylder du på ingen måde vedkommende at blive der længere – lige meget hvor kort eller lang tid, der er tale om.

 

SØRG FOR AT HOLDE FØRSTE MØDE UFORPLIGTENDE

 

Når du for første gang skal møde en person, som du kun har skrevet med via nettet, kan det være rart, at I ikke har lagt for mange planer på forhånd. Hvis I har skrevet meget flirtende og seksuelt ladet til hinanden, kan det give nogle forventninger om, at I skal have sex på jeres første date. Det kan gøre daten akavet og anspændt, hvis du faktisk ikke har lyst til det, når det kommer til stykket.

 

Tommelfingerreglen inden for dating for unge – såvel som online dating for voksne – er at sende frække billeder eller seksuelle beskeder, inden I har mødt hinanden. Når man skal mødes i virkeligheden, giver det langt det sikreste og mest afslappende møde, når I ikke på forhånd har lagt op til noget seksuelt, som du så måske ikke har lyst til, når det kommer til stykket. Det kan være fordi, at du ikke finder personen tiltrækkende i virkeligheden, eller at du faktisk har det bedst med at vente, til du kender personen bedre.

 

Hvis du vil undgå at lægge op til, at I skal have sex på første date, er det også en god ide at lade være med at mødes sent om aftenen og at drikke meget alkohol. Selve tidspunktet kan nemlig også være med til at antyde, at der skal ske noget mere seksuelt mellem jer, end du måske havde forestillet dig.

 

En note om sugar dating og sikkerhed på første date:

I forhold til fænomenet sugar dating, så kan det være meget forskelligt, hvordan folk ser på det at enten at tilbyde seksuelle ydelser mod at få gaver, eller omvendt, at tilbyde gaver eller dyre oplevelser, mod at du “skylder” en bestemt ydelse. Visse personer undgår at sige ordene “sugar dating”, fordi det er et kontroversielt emne af mange gode grunde. Din online date har måske blot skrevet noget à la “Hvis jeg inviterer dig på Noma, så må du gerne invitere mig hjem bagefter” eller “Hvis vi skal gøre de frække ting, vi har skrevet til hinanden om, så vil jeg kun gøre det i det her par Louboutin-sko”.

 

Det er derfor vigtigt at du reagerer og spørger personen lige ud, hvis du mistænker, at den anden opfatter jeres date som sugar dating, da det er din sikkerhed og dit selvværd, der kan være på spil. Mange vil opleve det som utroligt krænkende at blive opfattet som én, der blander romantik og sex sammen med gaver, penge og sexarbejde. Ligeledes kan det resultere i en farlig og ubehagelig situation for dig, hvis den anden person mener, at du skylder sex til gengæld for en dyr middag eller lignende.

 

DET KAN DU GØRE, HVIS DET ENDER GALT

 

Et første møde med en person, som du har mødt gennem fx Tinder dating eller gratis online dating, kan gå galt på flere måder. Det kan være, at personen ikke er den, som du troede. Det kan også være, at personen har en ide om, at I skal have sex, og at det overhovedet ikke var din plan. Eller det kan være, at du bare overhovedet ikke er interesseret i vedkommende og der ingen kemi er mellem jer i virkelighedens verden.

 

For unge kommer sikker dating ofte an på, at man kan finde ud af at sige fra og sætte en grænse. Man kan både være usikker på, hvordan man undgår at såre den anden, hvordan man siger nej tak til den andens tilnærmelser, så den anden forstår det – og hvad man skal gøre for at komme godt ud af en akavet date.

 

Grundlæggende er det vigtigt at sige tingene ligeud til den anden, fordi I jo ikke kender hinanden. Sig på en venlig måde, at det var hyggeligt at mødes, men at du vil tage hjem nu. Lad være med at love den anden et nyt møde, sig “farvel” i stedet for “vi ses” og tak venligt nej, hvis personen vil følge dig hjem.

 

Det skal du gøre, hvis daten overskrider dine grænser eller har løjet for dig

På dating apps for unge og gratis online dating sider er det nemt blot skrive “nej tak og farvel” eller at lade være med at svare på ubehagelige beskeder eller seksuelle tilnærmelser. Men ved et virkeligt møde er der helt andre omstændigheder og det kan pludselig være svært at afbryde jeres samtale eller møde.

 

Du skal altid sige fra og forlade din date, hvis personen ikke er den, som personen gav sig ud for – særligt hvis personen har løjet om sin alder, sine intentioner med daten eller andre vigtige personlige emner. Selvom I måske har skrevet meget sammen, og du måske var meget interesseret i vedkommende, vil du aldrig kunne stole på, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert af det, som personen siger.

 

Hvis den du mødes med begynder at tage på dig, vil kysse dig eller lægger op til, at I skal have sex, uden at du har lyst til det, skal du klart sige fra over for vedkommende. Også selvom det har været hyggeligt de første par timer på daten.

Du skal gøre det klart for den anden, at du ikke er interesseret i den andens tilnærmelser – sig nej og sig lige ud, at du ikke vil have sex med personen. Hvis det fortsætter, bør du påkalde dig andres opmærksomhed og få dem til at hjælpe dig. Hvis du nemt kan komme væk, uden at modparten følger efter dig, bør du gøre det.

 

SÅDAN SLIPPER DU UD AF ET AKAVET MØDE

 

Er du modig, kan du selvfølgelig bare sige til ham eller hende, som du mødes med eller er på date med, at du ikke er interesseret. Men for de fleste af os kan det være svært.

 

Alternativet til at få en ven eller veninde til at ringe dig op er, at du har nogle gode undskyldninger klar til, hvorfor mødet bør slutte nu. Det kan for eksempel være, at du skal møde tidligt på arbejde næste dag eller at du havde glemt noget vigtigt.

 

AKTIV DATE ELLER EJ?

 

Lige meget om det er jeres første møde eller den næste ud af en lang række dates, kan det være en god ide, at du overvejer, om I skal på en aktiv date. Det er nemmere at åbne op for hinanden ved gratis online dating, men ved et møde i den virkelig verden er man virkelig på – og det kan give et stort pres.

 

Når I laver noget sammen, slipper I for at sidde overfor hinanden og kigge på hinanden og at gøre alt for at undgå pinlig tavshed eller akavede emner. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvilke typer I er, om I skal på en aktiv date eller ej. En aktiv date kan være alt fra, at I går en tur sammen, til at I tager ud at rappelle eller tager til koncert.

 

Fordelen ved en aktiv date er, at du kommer til at se nogle andre sider af din date, end hvis I bare sad og talte sammen. Det kan gøre, at du får et andet indtryk af vedkommende. Hvis du lader din date vælge aktiviteten, kan det også være med til at give dig en ide om, hvad han eller hun godt kan lide at lave i sin fritid.

 

Ulempen kan være, at I måske ikke får talt så meget sammen, som I ellers ville have gjort. Hvis du gerne vil have snakket en masse ting igennem for at finde ud af, om I har det samme syn på fx familie og politik, er det måske ikke den bedste ide at tage ud at windsurfe sammen! Sig det derfor også ligeud, hvis du ikke synes om personens forslag – I får kun en god oplevelse, hvis I begge har lyst til aktiviteten.

 

ER DU KLAR TIL DET FØRSTE MØDE?

Nu burde du være blevet klædt bedre på til dit første møde med en person, som du har skrevet med over en gratis online dating side eller en af de mange dating apps for singler. Du er sikkert spændt på, hvordan det vil gå. Uanset hvad dine forventninger er, så husk hele tiden at mærke efter, om det føles som det rigtige for dig. Din første indskydelse vil oftest vise sig altid at være den rigtige – men giv også din date en chance for at komme over eventuel nervøsitet eller generthed, inden du træffer din beslutning.

 

Find flere gode råd til, hvordan du kan “køle ned” og være afslappet på den første date i denne interessante artikel fra DR om, hvordan man får en god første date.