You are currently viewing Klar til første date?

Klar til første date?

Netdating kræver mere end blot chat – Gode råd til en vellykket og sikker første date

Når du skal på en date for første gang med en person, som du aldrig har mødt før – uanset om det er en vens ven, en “blind date” eller en person, du har mødt på via dating apps eller online dating sider – så er du naturligvis nervøs og bekymret over, hvordan det nu vil gå!

Ud over at man kan bekymre sig om, at man vil komme til at vælte brændende varm kaffe ud over éns date eller at man kommer til at sige alt muligt vrøvl i en presset situation – så er sikkerhed på den første date ligeledes noget, du skal tænke lidt over. Du kan læse mere om, hvordan du kan sikre dig at din første date og mødet med din netflirt bliver en vellykket og sikker oplevelse her.

Forventninger til netdating og til den første date i virkeligheden

Mange bruger netdating sider i håbet om at finde den eneste ene, og derfor kan forventningerne til den anden være skruet gevaldigt i vejret allerede inden første date – ofte med efterfølgende skuffelse til resultat. Det kan især ske, hvis man endelig mødes efter at man udelukkende har chattet sammen over meget lang tid, og forventningerne derfor vokser sig skyhøje.

Hvis du ikke har mulighed for at møde din netflirt inden for forholdsvis kort tid efter, at I har fundet hinanden på en dating side eller dating app, kan det være en meget god idé at finde på et alternativ. Det er derfor smart, hvis du inviterer den anden til at videochatte og tale i telefon sammen, da I så på den måde kan se om I har god kemi “face to face”. Dette er også et godt tip til, hvordan du kan sikre dig, at din netflirt er dén, han eller hun foregiver at være. Læs flere gode tips om sikker netdating og hvordan du kan undgå ubehagelige oplevelser med online dating.

Du må også gardere dig lidt mod at blive såret, hvis den første date ikke udvikler sig til en date nummer to eller at der ikke ligefrem var hjerter i øjnene på jer begge under hele daten! Nogle gange er det bedre at se den første date med en netflirt som en mulighed for at møde et spændende menneske, du ellers ikke ville have mødt og talt med – og at se det som en spændende begivenhed frem for at forestille sig den første date som en skelsættende forandring og begyndelse til et helt nyt liv.

5 tips til den første date med din netflirt

Netdating og dating apps er en smart og afslappende måde at møde nye mennesker på, men det første møde kan være lige så nervepirrende som enhver anden type date! Derfor har vi samlet en bunke solide råd, som vil klæde dig på til at være mere afslappet og åben på første date – og måske turde vise mere af dig selv til din netflirt.

  1. En sikker første date

Selvom du og din netflirt har chattet på dating app’en eller datingsiden i et godt stykke tid, så er I stadig fremmede for hinanden, så længe I ikke har set hinanden an i virkeligheden. Og selv ved et fysisk møde kan du jo ikke være helt sikker på den andens intentioner.

Derfor – jeres første date skal foregå et offentligt sted, gerne i nærheden af andre mennesker og altid hvor du nemt kan komme hjem med offentlig transport eller lignende. Lad med andre ord være med at mødes til skovtur eller på en tur i sejlbåd! Sørg for at I kun har aftalt at drikke en enkelt kop kaffe eller øl, så du frit kan tage hjem, hvis din date ikke lever op til dine forestillinger.

Fortæl gerne en ven om din date og hvor I skal mødes, så mindst én anden ved, hvor du er. Er din netflirt frisk på det, kan I også tage en ven med hver og på den måde gøre daten mere afslappet og sikker.

2. Hold det nede på jorden

Middag på gourmet-restaurant, en tur i teatret eller lignende ekstravagante oplevelser bør I gemme til en eventuel senere date. Første date med en person, som man kun kender gennem online dating, skal foregå så afslappet som muligt – og helt uforpligtende. Gå i stedet en tur i det gode vejr med en juice eller snup en kop kaffe sammen på en yndlingscafé. Så kan I se hinanden an, få afprøvet om kemien eller den gode samtale er der – og hvis det går godt, så er der blot mere at glæde sig til på næste date!

Det er en stor fordel, hvis I mødes et roligt sted, så I ikke mister fokus på grund af trafik, menneskemasser og støj.

3. Fra smalltalk til rigtig samtale

Smalltalk er en svær kunst, men alle kan deltage i en samtale – så selvom du er nervøs, skal du nok kunne både lytte og svare! Spørgsmålet er blot hvordan, så inden første date med din netflirt, kan det være en god idé at se lidt nærmere på dig selv og din måde at kommunikere til andre på. Husk også at den første date ikke skal kamufleres som “et tilfældigt møde”! I mødes jo for at lære hinanden bedre at kende, så du må gerne stille mere personlige spørgsmål til din date, så I kan finde ud af om I faktisk svinger godt sammen.

Denne artikel giver en række gode råd til, hvordan du kan forbedre dine evner til at tale med din date og komme ind på lidt mere væsentlige emner – uden hverken at tale for meget (om dig selv), være tavs som graven eller på uheldig måde komme til at lukke et samtaleemne ned for hurtigt.

4. Husk dine egne grænser

Når du mødes med en flirt fra netdating eller en anden person, du ikke kender godt, skal du huske dine egne grænser. Hvis du fx ikke har lyst til at den første date skal vare mere end 2 timer, fordi du er så meget på og ved at du bliver træt og nervøs, så sig venligt nej tak til at gå en længere tur eller tage en kop kaffe eller øl til. Din date vil helt sikkert kunne forstå det og har det måske på præcis samme måde.

Du har også ansvaret for at sige fra og opretholde din grænse, hvis din date har fejlfortolket en situation eller noget du har sagt eller skrevet tidligere. Det kan føles sårende eller snerpende at skulle sige “Uh, undskyld, men jeg vil helst ikke kysse på første date”, eller at sige nej tak til at komme med din date hjem til en kop aftenkaffe, men hvis din grænse går dér, skal du være tro over for din mavefornemmelse.

5. Vær nærværende og åben

Lettere sagt end gjort, tænker du nok! Og ja, det er en kamp at være nærværende og at holde sit fokus i en verden af smartphones, travle jobs og en milliard forskellige valgmuligheder. På en første date med en person, du ikke har mødt før og som du kun har skrevet med på en dating app eller gennem netdating, kan det være lokkende ikke at tage jeres date så alvorligt eller så forpligtende. Særligt fordi det kan være et forsvar mod at blive skuffet eller fordi det er en presset situation, hvor du også selv bliver bedømt af den anden.

Men hvorfor gøre noget halvhjertet? Du kan sagtens vægte din egen sikkerhed i forbindelse med online dating og samtidig gå 100 procent ind i samtalen og nærværet med den anden person. Læg derfor din smartphone langt væk under hele daten, lyt aktivt og grib chancen for at lære din netflirt bedre at kende – også selvom han eller hun måske ikke helt er, som du havde forestillet dig.