You are currently viewing Tinder dating og sikkerhed

Tinder dating og sikkerhed

Sådan får du en god oplevelse med dating apps til unge – og finder en perfekt date!

Tinder og andre dating apps til unge har aldrig været mere populære – og med god grund. De smarte dating apps, hvor adgangskrav kan variere og hvor dating-konceptet i sig selv kan være inspirerende til at få en samtale i gang, er en sjov måde at møde nye mennesker på.

Mange, særligt forældre til de unge som flittigt bruger online dating sider og dating apps, har dog også spørgsmål til sikkerhed og selve Tinder dating konceptet. Når der er så meget fokus på udseende og hurtige informationer såsom alder, tænker mange, at denne form for online dating til unge bliver overfladisk og kun sjældent vil føre til en vellykket date i virkeligheden.

Og der er dog lidt om snakken – det er de færreste, der mødes med blot halvdelen af alle dem, de skriver med over online dating og apps til unge. Har du allerede prøvet Tinder dating eller andre dating apps til unge, har du muligvis også haft mere eller mindre vellykkede dates – så hvordan får man bedst succes med sine Tinder-dates?

I denne artikel dykker vi både ned i eksperttips til, hvordan du med sikkerhed kan møde en sød person med Tinder dating – og tips til, hvordan du undgår ubehagelige oplevelser med online dating.

Turbo-tips til at få det perfekte match på Tinder

Er det fordi du har gråt tøj på i dit profilbillede? Er din profiltekst for lang, for kedelig, for skør? Ville det hjælpe, hvis du linkede til din Instagram eller Spotify?

Mange river sig i håret over, hvorfor de aldrig bliver like’t tilbage fra dem man selv liker på dating apps – og hvorfor det kun er de mindre spændende typer, der skriver til én på dating siden! Her kommer vi med en turboguide til at spiffe din Tinder eller dating profil op, så du får langt bedre matches – og derfor vil kunne få en fed date i virkeligheden.

  1. Åbningsreplikken skal være naturlig: Der findes ingen magiske, universielle åbningsreplikker, når det kommer til online dating for unge. Start derfor altid med at tage udgangspunkt i noget, der interesserer dig ved dating-profilen – personens job, by, en sød hund på et af billederne eller noget helt fjerde. Dette viser at I har fælles interesser og at du gerne vil vide mere om personen.
  2. Instagram kan være guld værd: Er du flittig bruger på fx Instagram eller Spotify, vil du med sikkerhed få mere succes med Tinder dating, hvis du linker til din profil. Særligt fotos er geniale til at fortælle, hvem du er og mange flere vil få lyst til at lære dig at kende.
  3. Din profiltekst skal sidde lige i øjet: Selvom et billede siger mere end 1000 ord, skal du også gøre noget ud af din profiltekst. Mange vælger faktisk potentielle matches fra, hvis de ikke kan læse mere om personens interesser, livssyn eller hensigt med at bruge online dating – er de på jagt efter et engangsknald eller en kæreste? Hold det dog altid kort – gerne under 100 ord.
  4. Søndag aften er et sikkert hit: Det bedste tidspunkt, du kan fange dine matches og potentielle dates er søndag; efter en lang weekend, med mere eller mindre sjove byture, har mange lyst til at hygge sig med lidt online dating og at chatte.
  5. Smalltalk er vejen frem: Selvom du måske helst bare vil mødes straks, så du kan finde ud af, om kemien er der, skal du slå koldt vand i blodet. Mange dømmer unge for at Tinder dating er overfladisk, men faktisk starter de perfekte dates med at begge parter lægger energi i at have spændende smalltalk over chatten i dating app’en. Ofte lærer man nemlig meget om den andens væremåde, humor og interesser, når man prioriterer og skaber en god ramme for smalltalk.

Vellykket online dating starter med god sikkerhed!

Det er ikke blot dit kærlighedsliv, der er på spil, når du bruger Tinder dating og andre former for online dating til unge. Mange sociale medier såvel som dating apps til unge er baseret på deling af fotos, så man kan nemt føle et pres for at gøre sig ekstra attraktiv ved at oprette en dating profil med seksuelle fotos. Det kan selvsagt få farlige konsekvenser, da alle og enhver kan oprette en dating profil, for mange dating apps har meget få adgangskrav til brugerne.

Sikker chat, de mange nye dating apps til unge og online dating er med sikkerhed et område, som vil blive debatteret i årene fremover. Da de sociale medier først kom frem, lagde de fleste helt ukritisk billeder op af sig selv og andre – i dag har de fleste langt større viden om risikoen for at miste rettighederne til deres egne billeder på nettet.

Tinder dating og andre dating apps til unge er dog en forholdsvis ny ting, hvor man hurtigt kan risikere at give fremmede alt for mange personlige informationer ud og at dele intime oplysninger eller fotos, som kan bruges imod én.

Online dating med stor sikkerhed – for det rigtige match og for et godt online-liv!

Her bringer vi derfor en hurtig huskeliste til de ting, du aldrig må glemme, når du har en profil på en online dating side for unge eller er aktiv på Tinder og andre dating apps til unge.

  1. Giv aldrig dit telefonnummer, adresse eller andre vigtige personlige oplysninger ud, før du chattet og eventuelt videochattet med person over længere tid. Hvis personen ikke vil dig noget godt, kan du nemlig risikere at blive stalket eller udsat for et seksuelt overgreb. Læs mere i vores artikel om, hvordan man kan undgå farlige og ubehagelige oplevelser i forbindelse med online dating.
  2. Send aldrig nøgenbilleder eller lignende seksuelle fotos til en person, du ikke har mødt i virkeligheden – du ved aldrig, hvem du kan stole på, og slet ikke på nettet, hvor mange opretter falske profiler for at afpresse og svindle. Læs mere om, hvordan du beskytter dig mod det såkaldte catfishing og ulovlig afpresning i vores artikel om sikker net dating.
  3. Tænk en ekstra gang over dating apps og de adgangskrav, som de sætter for brugerne! Bruger du en dating app, hvor alle kan være anonyme eller i princippet kan oprette profiler med falsk identitet, vil du med sikkerhed også møde uheldige typer i online dating verdenen! Mange forbinder fx Tinder dating med høj sikkerhed, da det bl.a. kræver at man tilknytter sin Facebook-konto – men i princippet kan denne konto jo også blot være falsk.
  4. Vær forsigtig og tag dine forholdsregler, når du skal mødes for første gang med en person fra online dating i virkeligheden. Lad være med at mødes i en privat bolig eller en sen aften i byen, hvor I måske begge er fulde. Fortæl det altid til venner, når du har en date første gang, aftal at mødes et offentligt sted og sørg for at du kan forlade daten, hvis det bliver ubehageligt. Få flere råd til at få et sikkert og vellykket første møde i denne artikel om online dating med god sikkerhed.

Online dating skal være sjovt og give en stor frihedsfølelse til at vælge mellem de mange profiler på dating apps  – og den frihed styrker du netop, hvis du prioriterer din egen sikkerhed. Med disse få forholdsregler burde du være klædt godt på til at få de rette matches – og til den perfekte date.