You are currently viewing Sugardating og sikkerhed i 2022 – Sådan får du succes!

Sugardating og sikkerhed i 2022 – Sådan får du succes!

Sådan passer du på dig selv og din online-identitet, når du sugardater

Sugardating er et mildest talt omdiskuteret fænomen. Særligt har der været fokus på dating-konceptet efter DR3-dokumentaren Midt I En Drøm, som kredser om den kvindelige sugardater Ginas emotionelle rutsjebane, da hun bliver forelsket i sin sugardaddy – og den efterfølgende mediebevågenhed om hendes anderledes livsstil.

Lige så populært som sugardating givetvis er, når man ser på udvalget af dating sider med sugar dating – lige så omkranset med tabu og hemmelighed er sugar dating. Det er netop en del af spændingen for de mange sugarbabes, der enten beslutter sig for at tilbyde dates og forkælelse til den rette sugardaddy – eller for den sugardad, der beslutter sig for at søge en interessant sugarbaby at date og forkæle. Den kvindelige pendant til en sugardad kaldes en sugarmom og den mandlige pendant til en sugarbaby for en boytoy/sugarboy.

Sugar dating kan både foregå som en aftale om at man ses mere romantisk, også helt uden at man har sex med hinanden, eller en aftale om at mødes med det formål at have god sex. Sugardaddyen eller sugarmomen giver så alt efter forudgående aftale en forkælende oplevelse, en dyr gave eller lignende til sin sugarbabe/sugarboy. Sugardating kan naturligvis også foregå i en LGBTQ-relation.

Overvejer du at begynde på sugardating?

Sugardating er selvsagt ikke for alle, men så længe du er over 18 år, bestemmer du selv over din krop og dit liv. Derfor kan du frit og helt lovligt ses med og dyrke sex med hvem du lyster, og om du vil have lidt forkælelse eller gaver fra din sexpartner, er jo op til dig. Gennem tiderne og stadig i dagens Danmark findes der stærke holdninger til særligt kvinder, der i den ene eller anden kontekst tilbyder sex mod en modydelse – og fordømmelsen kan være voldsom.

Sugardating er derfor ikke noget, de fleste skilter med at de gør – både som den person, der tilbyder sex, eller den person, der opsøger en, som oftest yngre, flirt, de kan forkæle lidt med gaver og lignende. Overvejer du at starte med at sugardate, bør du derfor studere denne subkulturelle datingform lidt nærmere – og gøre det mere klart for dig selv, hvad du søger.

Skal jeres relation kun være online i form af sexchat, netflirt og lignende? Har du lyst til en eller flere faste sexpartner, vil du kun ses én gang med dine sugardates eller vil du forpligter dig til kun at ses med én? Skal det foregå spontant eller som en fast aftale, som restaurant-date eller et frækt møde lige på og hårdt?

Sugar dating kan være alle disse ting, men du skal selv sætte en grænse til at starte med – hvordan du gør dette og hvordan du passer på din egen sikkerhed, vil vi derfor kredse om i denne artikel.

Sugardating – kun for voksne!

Vi vil først understrege, at det er ulovligt, når personer under 18 år sælger sex – uanset om det, sælgeren får i modydelse, ikke er penge, men gaver eller oplevelser. Det er med andre ord ulovligt at købe seksuelle ydelser af personer, der ikke er fyldt 18 år – uanset om sexkøberen selv er under eller over 18.

Man skal dermed være over 18 år for at oprette en profil på en Sugardater-side. Sugardating, som sker uden om de godkendte sugar dating sider kan dog åbne op for en gråzone, hvor unge under 18 år chatter med fremmede og kan komme i en situation, hvor de enten tilbydes eller selv tilbyder en sugardating-relation.

Er du forælder, der har fået anledning til at bekymre dig om dit barns færden på nettet, kan du læse vores artikel om seksuelle overgreb og netdating her. Du kan også finde gode råd til sikker chat og dating online særligt henvendt til børn og unge her.

Sikker sugardating – Hav styr på dine grænser, inden du starter

Da sugar dating kredser meget om det seksuelle, men også yderligere kan blive meget kompliceret af det, at man giver eller modtager gaver, skal du prioritere din egen sikkerhed i forbindelse med sugar dating meget højt. Sikker sugar dating starter lige fra det øjeblik du opretter en profil som sugarbabe eller sugardaddy, ligesom du altid skal have din sikkerhed og beskyttelsen af dine personlige oplysninger i tankerne, også når du kontakter og chatter med andre gennem sikre sugar dating sider.

Derfor har vi her samlet en solid guide til de ting, du skal tænke over i forhold til din sikkerhed og dit sugar dating liv – på den måde kan du nyde din frihed og dit frie datingliv til fulde.

Formulér dine grænser og hensigter tydeligt

Det kan være fristende kun at skrive meget lidt eller meget overordnet på din profil, for at få fleste mulige sugardatere til at blive interesseret i dig. Men det kan også give ubehagelige følger, hvis du ikke klart melder ud, hvad du er interesseret i og hvordan du forestiller dig, at sugar dating skal være for dig. Skriv derfor hvis du leder efter en mere romantisk relation, hvor I først ser hinanden an på en hyggelig restaurant eller bar, hvorefter I senere eventuelt kan blive mere fysiske og intime. Oplys også gerne om du har prøvet sugardating før, om du har præferencer af den ene eller anden art, når det kommer til seksuelt samvær eller om du er interesseret i at det bliver en længerevarende relation.

Formulér tydeligt, hvad du ikke har du lyst til – selvom det måske ved første blik kan virke en smule afvisende, “snerpet” eller kontrollerende! Men det er faktisk det bedste du kan gøre for at forhindre at dine grænser bliver overskredet eller at din første sugardate bliver en skuffelse – så det vil være et værdifuldt redskab til at finde det perfekte sugardater-match.

Topprioritér beskyttelsen af din online-identitet

Der findes mange svindlere på nettet og sugardating-verdenen er desværre langt fra nogen undtagelse. Folk, der ikke har reelle hensigter, kan nemt afpresse dig og true med at dele personlige oplysninger, nøgenbilleder osv. Derfor må du aldrig slække på dine forholdsregler, når du er aktiv sugardater – og særligt i forhold til din brugerprofil.

Sugar dating sider prioriterer sikkerheden meget højt, da brugerne selvfølgelig har ret til at være anonyme og at deres oplysninger og fotos ikke ligger frit fremme til skue for enhver på nettet! Men du skal også selv tage ansvar for, hvad du sender af oplysninger og fotos til dine sugarflirts.

Derfor:

  • Lad være med at koble din profil på Facebook, Instagram etc. til din sugar dating profil.
  • Du bør aldrig nævne din adresse, din stilling eller andre identificérbare informationer i din sugar dating chat, ligesom du selvfølgelig skal finde på et passende anonymiseret brugernavn.
  • Overvej hvad der skal til, for at du vil give dit telefonnummer til en anden sugardater over chat – hvornår stoler du på en person, du ikke har mødt? Alternativt kan du sørge for hemmeligt nummer og at man ikke kan finde dig på Krak, De Gule Sider eller andre telefonbøger via dit telefonnummer.
  • Du bør aldrig åbne links, som du får tilsendt af en fremmed gennem en datingside – det kan indeholde en særlig software, hvorefter personen kan hacke din computer og få fat i forskellige personlige oplysninger.
  • Send aldrig fotos, som kan identificere dig eller hvor du bor, og som på et senere tidspunkt vil kunne bruges til at afpresse dig eller til hævnporno.

Det første sugar dating møde

Når du skal mødes første gang med din sugardate, bør det altid være et offentligt sted og du bør selvsagt undgå sene nattetimer, eller at være beruset, på jeres første sugar dating møde. Du ved ikke, hvem du skal møde – så uanset om du er sugarbabe eller sugardaddy kan du nemt havne i en situation, som du pludselig ingen kontrol har over. Der findes sager, hvor en sugardaddy er blevet filmet i al hemmelighed og senere afpresset, ligesom du som kvindelig eller mandlig sugarbabe/sugarboy åbenlyst også kan havne i meget ubehagelige situationer.

Derfor bør du overveje disse ting inden jeres første møde:

  • Lad være med at love noget bestemt på forhånd – hverken en seksuel handling eller en gave. På første sugar dating møde skal I se hinanden an, og det er meningen af sugar dating skal være en rar oplevelse. Hvis kemien er der, så kan man tage den derfra. Hvis ikke, så er du fri til at forlade jeres date ude at skylde noget!
  • Lav en forventningsafstemning inden første date – chatten på en sugar dating side er ofte fræk og mange tør lidt mere end de gør i virkeligheden. Sørg derfor at I begge er indforståede med, hvordan første møde skal forløbe.
  • Det er altid en god ide at fortælle det til en god ven, når du skal på første date – også når det kommer til sugardating! På den måde kan du bede den anden være ved sin telefon, hvis der sker noget uønsket. Sørg også for at have penge til en taxa, og at du kan komme væk fra din date, hvis du ikke føler dig tryg. Dette er et særligt råd til sugarbabes og sugarboys, da det er mere sandsynligt at denne part kan komme til at stå i en farlig situation.

Nyd det frie liv med sugar dating – og behold din frihed til at sige nej tak!

Der er ingen tvivl om at mange nyder godt af, at samfundets syn på seksualitet og seksuelle præferencer er blevet revolutioneret op gennem tiden. Alle voksne har ret til at vælge, hvordan de vil have sex og med hvem. Men sex og magt hænger også sammen i mange relationer, uanset om vi taler fysisk styrke, manipulation eller kapital i form af penge.

Derfor er det så vigtigt, at du ved hvor dine grænser går og at du har det godt med dig selv. Hvis du har dårligt selvværd og søger bekræftelse gennem sex, kan du nemt komme til at overskride dine egne grænser og give køb på dine egne præferencer. Du har altid lov til at sige nej tak og at sige fra i det øjeblik, nogen eller noget går for vidt – uanset om du på et tidligere tidspunkt har sagt ja til handlingen eller om du forud har modtaget en gave.

Har du oplevet et seksuelt overgreb eller går du rundt med svære følelser og tanker, som du ikke kan fortælle til venner og familie, kan du altid ringe helt anonymt til Livslinien.dk eller Erduitvivl.dk. Bliver ud udsat for afpresning eller hævnporno, kan du læse mere om, hvad du kan gøre på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.

Kilde til billede: BT.dk
Tina Maria Hansen, 25 år, blogger