You are currently viewing Sådan dater du sikkert online

Sådan dater du sikkert online

Online dating kan være den perfekte måde at finde en ny kæreste. Men det kan desværre også være en uoverskuelig jungle, hvor ikke alt er, som det ser ud til at være. For at få en god oplevelse i den virtuelle dating verden er der derfor nogle ting, du skal huske på. Læs med her for gode råd til sikker netdating.  

Vælg den bedste datingside 

I dag kammer nettet over med datingsider, og det kan være svært at finde den bedste side. Det kan derfor godt betale sig, at du overvejer, hvad for en datingside du skal bruge som dit jagtterritorie. Hvis du vælger en sikker og velrenommeret datingside, så er du sikker på, at du ikke bruger tid på useriøse aktører eller såkaldt catfishing. Catfishing er personer, som udgiver sig for at være en anden, end det som de er, altså en person med falsk profil og falske billeder.  

Det er en god ide, at du kigger på flere forskellige dating sider, før du vælger en, som passer til dit behov. Der findes sider for dig, som er på jagt efter den eneste ene, og der findes sider, som skaber kontakt mellem mennesker, som er ude efter noget mere uforpligtende. Det er altid en god ide, at du snakker med dine single venner for at høre, hvilke erfaringer de har med de forskellige sider.  

Det vigtigste, når du skal i gang med sikker online dating, er, at du finder en side, som matcher det behov, du har. Hvis du er ude efter en uforpligtende flirt, så nytter det ikke, at du jagter et match på en side, hvor der kun befinder sig folk, som er ude efter et seriøst forhold. Fordelen med, at der findes så mange forskellige dating sider, er at der findes en, som matcher dit behov.  

5 gode råd til sikker dating 

For at netdatingen skal blive en succesoplevelse og fuld af sjove erfaringer, så skal du forholde dig til nogle kørerregler. Husk at tage din sunde fornuft med ind på nettet, og sæt grænser for din adfærd. Hvis noget føles forkert, så er det med stor sandsynlighed en følelse, som du skal lytte til. Det er selvfølgelig også vigtigt at holde aldersgrænserne, som er på de fleste datingsider. 

Hvis du følger disse 5 råd, så bliver dit netdatingeventyr sandsynligvis et med en happy ending.  

  • Del ikke personlige oplysninger, som adresse, cpr-nummer og kontooplysninger. 
  • Send ikke grænseoverskridende billeder, de kan blive misbrugt. 
  • Stol på din mavefølelse – den er for det meste rigtig. 
  • Overvej dine ord, ord på skrift kan nemmere misforstås. 
  • Brug din sunde fornuft. 

Netdating skal gerne være en krydder i tilværelsen, noget som giver et friskt pust af flirt i hverdagen. Sørg derfor for at bruge det som noget sjov, og nyd friheden i at møde mange nye spændende mennesker. Du kan invitere en af dem med på en god date. Måske bliver en af dem din nye kæreste?  

Hvis du kun er ude efter den store kærlighed, så kan det være en ide, at du søger hen imod en datingside, hvor man skal betale for at oprette en profil. Det kan være en pegepind på, at de andre profiler er lige så seriøse i sin jagt efter kærlighed, som du er.