You are currently viewing “Du skal elske dig selv før du kan elske andre” – hvad betyder det egentlig?

“Du skal elske dig selv før du kan elske andre” – hvad betyder det egentlig?

Når man når til en alder hvor man begynder at interessere sig for ens jævnaldrende på en lidt anderledes måde en man førhen har gjort, betyder det helt sikkert at du har ramt puberteten og har opdaget noget der føles som kærlighed og tiltrækning. Som ung kan det med at date være ret kompliceret, og hvad betyder det egentlig når de vise siger at man skal elske sig selv før man kan elske andre? 

Når man er ung sker der utrolig mange ting i kroppen. I denne tid hvor kroppen er fyldt med hormoner, kan det føles som at de følelser man føler fylder hele verden. Det er slet ikke unormalt, og i øjeblikket fylder de følelser også utrolig meget fordi de hormoner man har i kroppen forstærker dem. Men hvorfor siger man at man skal elske sig selv før man kan elske en anden? Det handler om selvværd, som er vigtigt hvis man skal være i stand til at rumme et helt andet menneske.  

Sådan kan du booste dit eget selvværd 

Selvom at det måske når man er ung lyder mærkeligt, så handler det i realiteten om at det at elske en anden person er en kæmpe opgave. Derfor er det vigtigt at man også arbejder på sin egen selvtillid og sit eget selvværd. For hvis man ikke kender sig selv godt nok, kan man ikke elske en anden og opfylde dens behov. 

For at booste dit selvværd kan man også bruge frasen “fake it till you make it” – lad som om, indtil du ikke længere lades som om. Det er vigtigt at du føler dig tilpas i din egen krop, og det kan du blandt andet hjælpe dig selv med, med hårprodukter fra kerastase genesis. En god øvelse er at snakke så pænt til sig selv som man ville til andre. Stop med at skælde dig selv ud og anerkend at det er okay at du ikke perfekt.