You are currently viewing Gode råd til blind dates for unge

Gode råd til blind dates for unge

Kast dig velforberedt ud i blind dating med 7 geniale råd til perfekte blind dates

Mange dating apps og dating sider for unge lægger op til, at man ikke bare skal sidde og skrive sammen – man må jo mødes ansigt til ansigt, så man for alvor kan mærke om kemien er der! Og selvom man har set hinanden på fotos fra dating apps, på sociale medier og net dating, så ved man jo aldrig virkelig, hvem og hvordan den anden faktisk er, før man mødes på første date.

Alle dates kan derfor på sin vis kaldes blind dates! Og for unge kan blind dates være virkelig nervepirrende, da det ofte falder sammen med, at det faktisk er allerførste gang overhovedet, at man er på date med én.

Blind dates – ny populær dating-tendens for unge

Umiddelbart kan konceptet omkring dét at have en blind date (altså en person, som man ikke har set før man mødes på første date), virke lidt gammeldags, nu vores medievirkelighed er så visuel som den er. Men vi vil gerne udbrede begrebet blind date til at gælde alle former for dating, hvor man ikke kender den anden – enten fordi det er en fælles ven, der har sat mødet op, eller fordi man kun har skrevet/talt sammen i kort tid inden og derfor ikke umiddelbart ved særligt meget om personen. Blind dates kan også ses som en del af de events for singler, hvor man fx speed dater – dvs. sidder over for hinanden få minutter for så at skifte til den næste “kandidat”.

Blind dates er for unge en forfriskende måde at date på, fordi det kan flytte fokus lidt fra de mere overfladiske krav, vi vurderer hinanden ud fra – fx gennem de mange dating apps og dating sider, som først og fremmest fokuserer på fotos og lynhurtig vurdering af den andens udseende frem for personens værdier, interesser og personlige kvaliteter.

Vil du gerne møde en person, hvor I begge kan lægge udseende-forventningerne lidt på hylden og gå på date med en mere åben indstilling, er blind dates en virkelig sjov og spændende måde at date på. Søger du en kæreste, kan du derfor spørge en ven, om de mon har en god “kandidat” i deres omgangskreds – og så er du på vej til din første blind date!

7 geniale tips til blind dates for unge singler

Fordi du ikke ved meget om den andens interesser, udseende og personlighed, inden I mødes, kan det være utroligt nervepirrende at skulle forberede sig til blind dates – og for unge, kan blind dates næsten gå hen at blive en eksistentiel krise: For hvilken side af mig selv, skal jeg fremhæve, når jeg ikke ved hvem, jeg skal møde? Er min blind date akavet og vil vi overhovedet kunne have en samtale? Måske bliver jeg så nervøs, at jeg siger alle de forkerte ting til min blind date – eller jeg bliver genert og tavs som graven!

Frygt ej! Vi bringer her 7 bundsolide tricks til, hvordan du kan være rolig og cool på din første blind date – selvom sommerfuglene svirrer i maven!

  1. Undgå tøjkrise – Slap af i dit yndlingsoutfit!

Du skal tænke blind dates som møder mellem to folk, der forholdsvist hurtigt skal lære hinanden at kende i virkeligheden – uanset om man har mødt hinanden over net dating sider eller er blevet sendt på blind date af en fælles ven. Derfor skal du tage det tøj på, som du føler dig som dig selv i – med andre ord skal du ikke skifte stil, fordi du gerne vil imponere eller matche den person, du tænker at din blind date er.

2. Et velovervejet mødested

Mange tænker umiddelbart at blind dates skal foregå med flot restaurantbesøg og romantiske rammer – og intet kunne være mere forkert! Blind dates skal foregå et sted, hvor I begge kan føle jer afslappede og ikke forpligtede til at være ekstremt romantiske – for hvad nu, hvis I begge er dødnervøse, eller hvis kemien bare ikke er der.

Overvej derfor et mødested nøje, inden I beslutter jer. Vælg gerne en bar eller café, hvor I ikke skal råbe for at høre hvad den anden siger – ligesom der selvfølgelig gerne må være lidt liv omkring jer, så den intense stemning kan lette lidt.

3. Læg låg på din Facebook-stalking!

Ja, vi har alle sammen gjort det – lige “stalket” ham den flotte, som er en vens ven, på Facebook eller gennemtrawlet Instagram for at finde profilen på hende, man skal på blind date med! Vi mennesker er nysgerrige – og for unge er blind dates og net dating bestemt noget, der kan få nysgerrigheden til at eksplodere. Man vil jo gerne vide alt om den hemmelige date og se så mange billeder som muligt, for at have bare lidt kontrol over den grænseoverskridelse, der ligger i at møde nye mennesker på blind dates.

Men prøv alligevel at kæmpe imod. Måske finder du ud af noget, der egentlig ikke ville betyde det helt store, hvis din blind date fik mulighed for at fortælle om det på daten. Du vil muligvis blive akavet eller forstille dig på jeres date, fordi du ved noget om din date, som gør at du vil imponere eller på anden måde ændre din måde at være på. Så læg lidt låg på nysgerrigheden – og gem den til det virkelige møde!

4. Dating og sikkerhed – også på blind dates!

Husk din sikkerhed – det første møde, og blind dates er ingen undtagelse, bør altid foregå et offentligt sted, og aldrig i derhjemme eller et sted i naturen, hvor du ikke umiddelbart bare kan tage hjem, når du vil. Læs vores artikel om, hvordan du får et sikkert og perfekt første møde som ung i dating-verdenen.

Fortæl gerne en ven om, hvor og hvornår du har daten – og lad for guds skyld være med at drikke jer stang-bacardi på første date! Klikker I sammen, så er det langt nemmere at få relationen til at udvikle sig i en romantisk retning, hvis I giver det lidt tid – og så er der endnu mere skønt at se frem til på date nummer to!

5. En perfekt, uforpligtende første blind date

Planlæg jeres første blind date sådan, at I altid vil kunne forlænge den – og tage en ekstra kop kaffe eller øl, hvis samtalen bare flyder. Lad være med at sætte daten op som fx 2-3-4 timers gåtur i skoven – med de forkerte blind dates kan det komme til at føles som 2-3-4 måneders ørkenvandring, hvis I bare ikke svinger sammen!

Der er intet i vejen for at lade første date vare en time eller så længe en kande te nu varer. Du kan eventuelt have en sand og fair undskyldning for at gøre mødet kort – en aftale med en ven, at du skal tidligt op eller at du skal træne sport.

6. Lad dine forventninger flyve

Blind dates er for nogle unge forbundet med stor romance og den eneste ene – men disse tårnhøje forventninger gør kun blind dates endnu mere nervøsitetskabende! Og hvis du skulle på blind date med én, der allerede havde et helt fast billede af, hvem man var (den eneste ene!), ville du nok ikke kunne andet end at skuffe fra første øjeblik. Forventningerne til, hvad en romantisk date skal være, gør i det hele taget blind dates for mange unge til noget, man helst vil undgå.

Gør derfor dig selv – og din date – en tjeneste og lad de store forventninger til hvem, hvad og hvordan din blind date er ligge derhjemme. Husk til gengæld forventningens glæde – du skal møde et nyt menneske, som også ser frem til at lære dig at kende.

7. Vær positiv – og rar ved din blind date!

Det burde ikke være nødvendigt at nævne, at verden bare ville være et skønnere sted, hvis vi alle var lidt rarere ved hinanden – men datingverdenen er hård og blind dates for unge kan føles som et frikort til at lege “X-faktor dommer”.

Selvom du måske straks kan se, at du ikke er ovenud tiltrukket af din blind date, kan du stadig få meget godt ud af mødet. Det kan være en mulighed for at høre om et andet menneskes passion og selv at fortælle den anden om din passion – med andre ord kan du få glæden af ny viden og indsigt i et arbejde eller en fritidsinteresse, du måske ellers aldrig havde hørt mere om.

Stil åbne spørgsmål til din blind date, så samtalen flyder og I får mulighed for reelt set at lære hinanden at kende. Fortæl om dig selv og undgå at det kun er den anden der snakker – du har også krav på at vise, hvem du er. Mange unge har også svært ved at smalltalke, og det kræver da også lidt øvelse at stille gode spørgsmål og selv kunne fortælle relevante og underholdende om sin hverdag, sit arbejde og sine målsætninger. For unge kan blind dates dermed være en genial måde at træne sine evner for smalltalk – og at møde nye inspirerende folk.

Vi håber at disse 7 tips vil hjælpe dig til at få en masse gode oplevelser med blind dates – uanset om en blind date er din allerførste date overhovedet, eller om du er garvet net dating-ekspert, der har fået lyst til at prøve kræfter med at møde en vens ven!

Læs vores artikel om sikker netdating for at få flere råd til sjov og sikker dating med folk, du kun kender fra nettet – så kan du give dig helt hen friheden og spændingen ved net dating og blind dating!